divendres, 9 de novembre de 2012

Vaga General el 14N

En l’actual context de lluita europea per la defensa dels drets laborals i socials, s'ha convocat una jornada de Vaga General el proper dimecres 14 N, argumentada sobre els eixos següents:

La retirada del projecte de pressupostos per al 2013 presentada al Parlament Espanyol.

Manifestar el rebuig a les mesures i polítiques adoptades pels diferents governs i administracions en relació a la crisi, i denunciar la seva ineficàcia i caràcter antisocial.

Manifestar el rebuig al desmantellament dels Serveis Públics i de les estructures de l'Estat del Benestar.

Rebutjar i denunciar la massiva destrucció d'ocupació i increment de la precarietat propiciades i materialitzades per part dels poders econòmics i empresarials.

Forçar un canvi radical de les polítiques públiques, econòmiques i sòciolaborals per afavorir la majoria de la ciutadania, 1.700.000 si afegim al País Valencià i les Illes Balears,

 
14 raons per fer vaga general el 14N
 

Aquest brutal atac als nostres drets exigeix respostes contundents de rebuig i de mobilització social. Cada cop es fa més necessària la construcció d'un
Marc Català de Relacions Laborals i de Protecció Social per a governar-nos nosaltres mateixos i evitar el desastre al que ens estan conduint des de Madrid i Brussel·les. Hem de decidir des d’aquí, no pas acatar les imposicions de París o Madrid.

1.- Atur desbocat: 900.000 persones sense feina a Catalunya i 100.000 llars sense cap ingrés.

2.- Nivell de pobresa alarmant: el 30% de la població catalana està en risc de pobresa o exclusió social.

3.- Augment de la pobresa entre els que tenen feina. Es retallen salaris i condicions laborals i augmenta la

precarietat de treballadores i treballadors públics i privats.

4.- La reforma laboral del PP trenca les regles de joc en les relacions laborals: acomiadaments fàcils i barats, convenis bloquejats i prolongacions de jornades.

5.- El jovent no té futur a Catalunya. El 53% de joves estan sense feina i més de 10.000 han emigrat a l'estranger.

6.- Menys recursos per a investigació: a les persones investigadores se les obliga a emigrar i es prescindeix de la generació millor preparada.

7.- Més retallades en educació: 6.000 llocs de treball menys i 20.000 alumnes més, augment de taxes a la universitat i a l'FP, menys beques menjador i menys pressupost per a escoles bressol.

8.- Sanitat més cara i en pitjors condicions: l'euro per recepta a Catalunya, el re-copagament sanitari i l'augment del 45% de les llistes d'espera.

9.- Criminalització de les persones que reben prestacions o subsidis: retallada i enduriment de l'accés a la prestació d'atur i la renda mínima d'inserció.

10.- El rescat de l’estat espanyol només agreujarà aquesta situació a la qual ens ha portat la política d'austeritat: més atur, retallada de pensions, retallada de prestacions d'atur, més pobresa, més interessos per pagar als especuladors.

11.- Més desigualtats fiscals: s'apuja l'IVA i els preus dels serveis bàsics i es castiga el treball autònom, mentre s'amnistien els defraudadors i no es fan pagar impostos als especuladors financers.

12.- Milers de persones que perden l'habitatge i els estalvis mentre es donen diners al sistema financer sense que paguin els responsables.

13.- S'ofega la cultura amb més retallades i es mercantilitza la creativitat.

14.- Es reprimeix la protesta i es retallen perillosament les llibertats democràtiques.

ATUREM L'EXPLOTACIÓ I l'EMPOBRIMENT !
Per un país sobirà i amb futur

intersindical-csc.cat

dimecres, 7 de novembre de 2012

Declaració conjunta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els sindicats convocants de la Vaga General 14 N.

Declaració conjunta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i els sindicats convocants de la Vaga General 14 N.
Avui, 7 de novembre, s’ha fet pública la declaració conjunta de l’ANC i els sindicats convocants de la Vaga General 14 N: CCOO, UGT, USOC i la Intersindical-CSC.

Els sindicats reunits i l’ANC, des dels valors de la llibertat, la dignitat, la democràcia de base i la justícia social, afirmen que és imprescindible conjuminar esforços per tal d’afrontar la greu crisi social i nacional que afecta el país.

En aquesta declaració s’acorda “fer reconeixement públic de la necessitat de fonamentar en el principi del Dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten i demanden”.

L’ANC donarà suport a la convocatòria dels sindicats catalans i fa una crida a la mobilització ciutadana el 14 N com a un dia de Vaga Nacional, General i Social i que ha estat convocada en els països del sud d’Europa i a la qual Catalunya s’hi incorpora plenament des de la seva realitat nacional.

Us adjuntem el text sencer de la declaració conjunta (piqueu ací).
La Intersindical-CSC dóna suport a la marxa contra les retallades de dijous 8 de novembre
 
La Intersindical-CSC dóna suport a la manifestació convocada per la Plataforma Sindical Unitària de Catalunya i us convoca DIJOUS 8 DE NOVEMBRE a les 17.30 davant de la Delegación del Gobierno (carrer Mallorca cantonada Llúria. Barcelona). Des d’aquí, la marxa contra les retallades arribarà fins a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

La Intersindical-CSC manifesta el seu rebuig a les polítiques dels governs i de les administracions que sota l’aixopluc de la reducció del dèficit imposada per la dictadura del mon financer estan desmantellant els serveis públics i l’Estat del Benestar. Cal un canvi radical en les polítiques públiques, econòmiques i sociolaborals.

La Intersindical-CSC creu en un estat de justícia social i això passa per la defensa aferrissada dels serveis públics i de l’Estat del Benestar dotats amb els recursos humans i econòmics suficients i necessaris per ajudar als més necessitats en temps de crisi.

Així mateix, és en aquest context que també volem denunciar el dèficit fiscal que pateix Catalunya i que agreuja encara més la insuficiència de recursos per fer front a la crisi. Al nostre parer la lluita social i la lluita nacional són dos elements inseparables i irrenunciables.

Considerem aquesta marxa com un acte més del calendari que ens ha de portar a la jornada d’acció i solidaritat d’àmbit europeu del 14N que al nostre país es traduirà en forma de Vaga General de la qual la Intersindical-CSC és una de les organitzacions convocants.

FEM-LOS FRONT!
VINE A LA MARXA CONTRA LES RETALLADES!