dimecres, 23 d’octubre del 2013

La CSC fa una crida a la mobilització pels acomiadaments i retallades de drets a Ricoh

La representació de laCSC (Confederació Sindical Catalana) a la multinacional Ricoh Espanya considera injustos i inacceptables els acomiadaments -amb les mínimes garanties legals- que s'estan produint a l'empresa i que qualifiquen de "totalment injustificats" així com les retallades dels drets laborals, venciment dels convenis col•lectius, en una empresa que en l'últim exercici va declarar 13 milions de beneficis | Els i les representants del treballadors recorden que el 2012 la plantilla ja va patir un ERO pel qual es va acomiadar a 110 persones i congelar els salaris | Davant l’immobilisme de l’empresa s’anuncien diverses accions per part dels i les treballadores.

Tot seguit reproduïm el comunicat ens han fet arribar els i les companyes de la Secció sindical de la CSC -segona força en nombre de delegats/des- a Ricoh-Catalunya.

“Benvolgudes companyes i companys,

ens adrecem a tots vosaltres per a informar-vos que la Direcció de la Companyia ha encetat una campanya d'acomiadaments no disciplinaris , els quals considerem totalment injustificats .

No exposen raons econòmiques ni s'ha comunicat a la Representació Legal dels Treballadors (RLT d’ara en endavant) cap programa de formació que pogués capacitar per noves funcions o tasques , ni cap pla d'inversió encaminat a consolidar els llocs de treball.

La RLT ha fet saber a la Companyia els errors de càlcul que ha comès a l'hora d'avaluar un possible descens en la càrrega de feina en col•lectius de tècnics i de comercials . Per tant, no ha validat cap dada ni política que pogués justificar els acomiadaments que s'està duent a terme.

A vista dels esdeveniments, la RLT considera que la Companyia ha donat per finalitzat el diàleg i procés de negociació pel que fa a acomiadaments i venciment de convenis i per aquesta raó ens veiem obligats a emprendre accions per fer reflexionar i rectificar a la Direcció tan en les decisions com en l'actitud mostrada .

Les accions que us proposem aprovar en una propera Assemblea de treballadors ( informarem data en breu ) són :

- Jornades de Protesta .
- Jornades d'Atur.
- Publicació en Premsa i xarxes socials .

Esperem comptar amb la vostra participació i col•laboració de forma activa . "